Doğru Yol Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlkay Şimşek, esnafın borç yükü altında ezildiğini belirterek, gerçekçi ve adil bir yapılandırma yapılmadan ticari hayatın ayakta kalmasının mümkün olmadığını ifade etti.
ESNAFIN ÖNÜNDEKİ TABLO AĞIRLAŞIYOR
Doğru Yol Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlkay Şimşek, esnafın yaşadığı ekonomik sıkışmışlığa dikkat çekerek, mevcut borç yapılandırma anlayışının çözüm üretmek yerine yükü daha da artırdığını belirtti.
İlkay Şimşek, “Bugün esnafın önündeki tablo budur: 1 milyon borç, 9 milyon geri ödeme. Bu nasıl yapılandırma, bu nasıl nefes aldırma? Faizin faiziyle esnafı yaşatamazsınız.” ifadelerini kullandı.
ESNAF KREDİ DEĞİL ADALET İSTİYOR
İlkay Şimşek, esnafın yeni borçlarla değil, adil ve uygulanabilir çözümlerle ayakta kalabileceğini vurguladı. 7440 sayılı yapılandırma benzeri gerçekçi bir düzenleme olmadan esnafın bu ağır yükün altından kalkamayacağını söyleyen Şimşek, borcun faizle büyütülmesinin ticari hayatı çıkmaza soktuğunu kaydetti.
Doğru Yol Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlkay Şimşek, “Esnaf kredi değil, adalet istiyor. 7440 gibi gerçekçi bir yapılandırma olmadan bu yükün altından kalkmak mümkün değildir. Esnafın borcu katlanarak büyürken, dükkânların ayakta kalmasını beklemek gerçekçi değildir.” şeklinde konuştu.
KEPENK KAPANIRSA EKONOMİ DURUR
İlkay Şimşek, esnafın ülke ekonomisinin temel direklerinden biri olduğunu belirterek, küçük işletmelerin yaşadığı her sorunun istihdama, üretime ve piyasaya doğrudan yansıdığını ifade etti.
Şimşek, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Esnaf susarsa dükkân kapanır, dükkân kapanırsa ekonomi durur. Bugün yapılması gereken, esnafı faiz ve haciz kıskacına mahkûm etmek değil; adil, gerçekçi ve uygulanabilir bir yapılandırmayla ticari hayatı yeniden nefes alır hale getirmektir. Doğru Yol Partisi olarak esnafımızın haklı sesini duyurmaya devam edeceğiz.”
