MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç’un öncülüğünde yürütülen çalışmalarda, dijital mecraların çocuklar üzerindeki etkileri ve bu alanda alınabilecek önleyici tedbirler masaya yatırıldı. Toplantıya; Türk Eğitim Derneği Düşünce Kuruluşu (TEDMEM), Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği, İlke İlim Kültür Eğitim Vakfı ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) temsilcileri katıldı.
“PSİKOSOSYAL DESTEK MEKANİZMALARI GÜÇLENDİRİLMELİ”
Yapılan görüşmelerde, Türkiye’deki güncel eğitim politikalarının dijitalleşme hızıyla uyumlu hale getirilmesi gerektiği vurgulandı. Uzmanlar, çocukların sanal dünyadaki risklerden korunması için psikososyal destek mekanizmalarının sadece okul içinde değil, bütüncül bir yapıda kurgulanması gerektiğini belirtti.
“TECRÜBE PAYLAŞIMI KOMİSYONA IŞIK TUTUYOR”
Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Zuhal Karakoç, komisyonun nihai hedefine ulaşması noktasında kurum temsilcilerinin sunduğu verilerin kritik önem taşıdığını ifade etti. Karakoç, “Farklı kuruluşlardan gelen bilgi, tecrübe ve önerilerin, komisyon çalışmalarımıza önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Dijital ortamların çocuklarımız için daha güvenli kılınması adına yürüttüğümüz bu süreçte, tüm paydaşların katılımı bizim için oldukça kıymetli” dedi.
Araştırma Komisyonu’nun, paydaşlardan aldığı bu öneriler doğrultusunda hazırlayacağı raporun, önümüzdeki süreçte yasal düzenlemeler ve eğitim müfredatına yönelik öneriler için temel teşkil etmesi bekleniyor.
