Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tunç Soyer‘den çarpıcı bir açıklama.!

SIYASET HABER – Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hakkında yürütülen soruşturmalar kapsamında üçüncü kez tutuklanmasına ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı.

SIYASET HABER - Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hakkında yürütülen soruşturmalar kapsamında üçüncü kez tutuklanmasına ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı. 3 Temmuz 2025’te başlayan sürecin 9,5 ayda üç ayrı tutuklamayla devam ettiğini belirten Soyer, yaşananların hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığını vurguladı.

HUKUKİ DAYANAĞI OLMAYAN SUÇLAMALAR

Soyer, ilk tutukluluğun “nitelikli dolandırıcılık” iddiasıyla gerçekleştiğini, ancak 6 aylık yargılama sürecinde bilirkişi raporları, uzman görüşleri ve tanık ifadelerinin bu suçlamayı çürüttüğünü ifade etti. 5 Ocak’ta görülen duruşmada tahliye kararı verildiğini hatırlatan Soyer, bu karardan kısa süre önce başlatılan yeni bir operasyonla ikinci kez tutuklandığını söyledi.

İkinci tutukluluğun “zimmete yardım” suçlamasıyla gerçekleştirildiğini belirten Soyer, söz konusu dosyanın kooperatiflerin iç işleyişiyle ilgili olduğunu ve kendisinin bu yapılarla doğrudan ilişkilendirilmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

MASAK RAPORU MASUMİYETİ ORTAYA KOYDU

Devam eden süreçte hazırlanan MASAK raporunun, hakkında yöneltilen iddiaları tamamen çürüttüğünü belirten Soyer, 28 yıl geriye giden incelemede kendisine ait herhangi bir usulsüz para hareketine rastlanmadığını vurguladı. 256 sayfalık raporda tek bir olumsuz bulgunun yer almadığını ifade eden Soyer, bu durumun masumiyetini açıkça ortaya koyduğunu kaydetti.

“SUÇ UNSURU YOK, TUTUKLAMA VAR”

Üçüncü tutuklama sürecinde yöneltilen suçlamaların “zimmet, resmi evrakta sahtecilik ve görevi ihmal” olduğunu belirten Soyer, ifadesi sırasında somut hiçbir belge ya da delil gösterilmediğini söyledi. Savcılık makamının herhangi bir para hareketi veya imzalı evrak ortaya koyamadığını dile getiren Soyer, buna rağmen tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiğini belirtti.

Gece saatlerinde gerçekleştirilen duruşmada da benzer bir tabloyla karşı karşıya kaldığını aktaran Soyer, dosyada somut bir suç isnadı olmadan savunma yapmasının istendiğini, bu nedenle “neyle suçlandığını bilmeden savunma yapmayacağını” ifade ettiğini kaydetti.

“AYNI SENARYO TEKRAR EDİLİYOR”

Soyer, yaşanan süreci “yedeğin yedeği tutuklama” olarak tanımlayarak, hukuki değil idari bir irade ile karşı karşıya olduğunu savundu. “3 değil 33 kez aynı şeyi yapsanız suç yaratamayacaksınız” ifadelerini kullanan Soyer, sürecin hukuka olan güveni zedelediğini vurguladı.

HUKUK DEVLETİ VURGUSU

Açıklamasının sonunda Türkiye’de hukuk güvenliğinin önemine dikkat çeken Soyer, yaşananların yalnızca kendisiyle sınırlı olmadığını, toplumun adalet duygusunu da etkilediğini belirtti. Tüm süreçlere rağmen masumiyetine olan inancını koruduğunu ifade eden Soyer, “Önünde sonunda alnım ak, başım dik bir şekilde memleketimle kucaklaşacağım” dedi.