Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsmail Tiftik: Enflasyonun Gölgesinde Emeklinin Umudu da Sofrası da Küçülüyor

Saadet Partisi Beypazarı İlçe Başkanı İsmail Tiftik, haziran ayı enflasyon

Saadet Partisi Beypazarı İlçe Başkanı İsmail Tiftik, haziran ayı enflasyon verilerinin ardından kesinleşen emekli maaşı artışını değerlendirerek, açıklanan zam oranlarının yükselen hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını söyledi. Tiftik, Beypazarı’nda da vatandaşın geçim mücadelesinin her geçen gün zorlaştığını ifade etti.

GEÇİM DERDİ MAAŞ ARTIŞLARININ ÖNÜNE GEÇTİ

Haziran ayı enflasyon verilerinin ardından oluşan maaş artışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan İsmail Tiftik, ekonomik sıkıntının artık yalnızca dar gelirli kesimin değil, toplumun tamamının ortak sorunu hâline geldiğini belirtti. Açıklanan zam oranlarının vatandaşın alım gücünü artırmaya yetmediğini dile getiren Başkan İsmail Tiftik, hayat pahalılığının her geçen gün daha fazla hissedildiğini söyledi.

Başkan İsmail Tiftik, “Vatandaşımız bugün maaşına yapılan zammı değil, her alışverişte eksilen bütçesini konuşuyor. İnsanlarımız temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için harcamalarını kısmak zorunda kalıyorsa, ekonomik tabloyu yeniden değerlendirmek gerekir.” ifadelerini kullandı.

BEYPAZARI’NDA HEM ÜRETİCİ HEM EMEKLİ ZORLANIYOR

Beypazarı’nın tarım, üretim ve esnafıyla Ankara’nın önemli ilçelerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan İsmail Tiftik, artan maliyetlerin hem üreticiyi hem de tüketiciyi olumsuz etkilediğini belirtti.

Başkan İsmail Tiftik, “Beypazarı’nda çiftçimiz yükselen girdi maliyetleriyle üretim yapmaya çalışıyor, esnafımız artan giderlerle ayakta kalma mücadelesi veriyor, emeklilerimiz ise maaşlarıyla temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyor. Bu tablo sürdürülebilir değildir.” şeklinde konuştu.

İNSANI ÖNCELEYEN EKONOMİ POLİTİKALARI HAYATA GEÇİRİLMELİ

Ekonomide kalıcı iyileşmenin ancak üretimi artıran, gelir dağılımında adaleti sağlayan ve vatandaşın alım gücünü yükselten politikalarla mümkün olacağını ifade eden Başkan İsmail Tiftik, sosyal refahı önceleyen bir anlayışa ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Başkan İsmail Tiftik, “Ekonominin başarısı, vatandaşın huzur içinde yaşayabilmesiyle ölçülür. Emeklinin geçim kaygısı taşımadığı, üreticinin emeğinin karşılığını aldığı ve gençlerin geleceğe umutla bakabildiği bir Türkiye hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Saadet Partisi olarak adalet merkezli, üretim odaklı ve insanı önceleyen ekonomi anlayışını savunmayı sürdüreceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.